Η Μήλος είναι από τους πιο πολυσυζητημένους κυκλαδίτικους προορισμούς και όχι άδικα. 

Η φιλοξενία των ντόπιων, οι μοναδικές παραλίες και οι νησιώτικες γεύσεις θα σας κερδίσουν. Με το πέρασμα των χρόνων το ηφαιστειογενές έδαφος του νησιού έχει σμιλευτεί από τους δυνατούς ανέμους και τα κύματα του Αιγαίου, δημιουργώντας ένα παράλιο μέτωπο που όμοιό του δεν έχετε συναντήσει ξανά. 

Ποιες είναι όμως οι παραλίες που δεν πρέπει να χάσετε;

Σαρακήνικο

Η παραλία του Σαρακήνικου είναι ένα μαγευτικό τοπίο. Λευκά ηφαιστειακά πετρώματα, που έχει δημιουργήσει η φύση με τη δύναμη του ανέμου και των κυμάτων, σχηματίζουν μικρές και μεγάλες σπηλιές. Σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα νερά, θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε ένα μέρος που θα σας μείνει αξέχαστο.

Κλέφτικο

Το μαγευτικό Κλέφτικο μαζί με το Σαρακήνικο αποτελούν τα must της Μήλου. Πολλοί αποκαλούν το Κλέφτικο και “Θαλασσινά Μετέωρα” και δεν θα μπορούσαν παρά να είναι εντυπωσιακά. Μόλις φτάσετε εκεί θα αντικρύσετε ένα σύνολο από τεράστιους βράχους που έχουν σμιλέψει τα κύματα. Η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι και η στάση στο Κλέφτικο θα σας εξασφαλίσει καταδύσεις, βόλτα με βάρκα στις σπηλιές αλλά και βουτιές κάτω από τις διάσημες φυσικές αψίδες.

Προβατάς

Μια μεγάλης έκτασης παραλία με χρυσοκόκκινο άμμο και ίσως τα πιο ρηχά νερά του νησιού. Έτσι, είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά αφού είναι και οργανωμένη. Εκεί, θα βρείτε ξαπλώστρες, κάποια μαγαζιά και ένα ξενοδοχείο στο πάνω μέρος της.

 

Τσιγκράδο

Στο Τσιγκράδο θα βρείτε καταγάλανα νερά σε μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Η ιδιαιτερότητά της είναι πως θέλει μια extra προσπάθεια στο να τη προσεγγίσετε, αφού θα χρειαστεί να κατέβετε ανάμεσα από τους βράχους. Ωστόσο, αν δεν είστε διατεθειμένοι να το κάνετε αυτό, μπορείτε να φτάσετε στην αμμουδιά της με καραβάκι. Το βέβαιο είναι πως θα αντικρύσετε σμαραγδένια νερά και μια λευκή αμμουδιά που θα σας κάνουν να αγαπήσετε λίγο παραπάνω τη Μήλο.